Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuwe openingsuren ACV-Kempen, vanaf 1 september

Vanaf 1 september passen wij onze openingsuren aan! Wat verandert er?
 • op maandag een avondzitdag vanaf 16u30 tot 18u30 (alleen voor wie vragen heeft over zin of haar job)
 • op dinsdagnamiddag zijn we in Beerse, Geel, Herentals, Mol, Turnhout en Westerlo alleen nog maar geopend op afspraak. Je kan er dan terecht met uw vragen over uw job.
 • een afspraak maak je telefonisch op het nummer 078.15.16.16
 
In deze brochure (pdf) vind je alle praktische gegevens vanaf 1 september 2015
Button contact met tekst en enveloppe

Brievenbussen ACV Kempen

Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
 • de documenten volledig in te vullen
 • de documenten te ondertekenen
 • op elk document een groene klever aan te brengen
 
In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Elke brievenbus wordt elke werkdag gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!
Europabetoging
Een nieuw jaarverslag van ACV-Kempen. Met een terugblik op onze vakbondswerking in 2013 en 2014. En dit werkjaar was bijzonder, in vele opzichten. We verloren Luk Hendrickx, onze kapitein. En de knoop werd doorgehakt van een provinciale vakbondsstructuur. Maar we blikken ook teurg op de socio-economische crisis met tewerkstellingsverlies en werkloosheid en enkele kerncijfers van ACV-Kempen.
Lees meer
Ria

Visie, nr 2, 23 januari 2015

Trek geen streep door de Lijn. Het ACV in de regio Geel en Westerlo voerde samen met de actiegroep "Met man en macht" op de Markt in Meerhout actie voor meer en beter openbaar vervoer in deze regio. Want sinds enkele maanden is de Lijn haar busverbindingen aan het afbouwen. Vooral inwoners in landelijke gebieden zijn hier van de dupe en raken moeilijker op het werk, de school, de werkwinkel of het ziekenhuis. En volgens de actievoerders is er ook op het platteland nood aan een goed uitgebouwd openbaar vervoer.

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2015-10-09 CETA protest
OKT 9

België mag het eerste trans-Atlantisch handelsverdrag CETA niet ondertekenen

“Ieder van ons moet de ondertekening verhinderen van het eerste trans-Atlantisch handelsverdrag tussen de EU en Canada,  dat de kwaliteit van onze jobs, onze gezondheid en onze democratie bedreigt”. Dat is de boodschap die de mensenrechten- en consumentenorganisaties, de vakbonden, de gezondheids- en milieuverenigingen en de Noord-Zuidorganisaties deze week, één jaar na de afronding van de onderhandelingen van dit verdrag,  tijdens een actie aan de 6 Belgische regeringen gebracht hebben.
151009 Red onze treinen
OKT 9

Red onze treinen van het Plan Galant

Het Plan Galant, maatregelen die een aanslag zijn op het vervoer en je portefeuille. Zou je je facturen nog kunnen terugbetalen én je nog extraatjes kunnen veroorloven als je inkomen met 20% zou verminderen? Neen, niemand kan meer met minder… Maar dat is wat minister Galant van de Belgische Spoorwegen verwacht. ACV-Transcom lanceert de campagne 'Red de treinen' tegen dit onrealistische besparingsplan van minister Galant. Red de treinen: teken de petitie.
  
ACV-Persbericht
OKT 8

Flexibiliteitsrapport Hoge Raad voor de Werkgelegenheid: zo onevenwichtig als de raad zelf

De Hoge Raad voor de Werkgelegenheid stelde vandaag zijn jaarrapport voor, met daarin concrete voorstellen voor flexibilisering van de arbeidstijd, in functie van de “wensen van ondernemingen en werknemers”.  Duidelijk in die volgorde. Dit rapport bevat zuur en zoet. ACV licht toe.
  ACV-Pieter en Eva
  OKT 5

  Rekentool ACV: Vrijwel iedere burger verliest aan koopkracht

  De vele besparingen liggen zwaar op de maag van de mensen (jongeren, gezinnen, werknemers, gepensioneerden, uitkeringsgerechtigden…). Het jaarlijks inkomensverlies loopt al snel op van een paar honderd euro tot ruim 1000 euro. ACV maakte een betrouwbare berekeningstool die op basis van de Vlaamse en federale regeringsmaatregelen - positieve en negatieve - de kost per jaar berekent op basis van jouw profiel (man, vrouw, gezinssituatie, kinderen, werk, uitkering enz.). 
  EVV-congres ACV-delegatie
  SEP 29

  Het EVV-congres: de gemeenschappelijke strijd van de Europese werknemers

  Het 13e congres van het EVV vindt dit jaar plaats in Parijs. Het ACV is van de partij met een flinke delegatie. 
  • Volg de verslaggeving in woord en beeld via acv-online.be. 
  • Lees het ACV-verslag van de eerste dag
  • Lees het interview met Christos Triantafillou van de Griekse vakbond CGT.
  Meer nieuws
  Button syndicaal e-dossier

  Openingsuren van onze ACV-secretariaten

  ACV-Kempen telt zes dienstencentra en vier ACV-secretariaten. Als lid van ACV-Kempen kan je in al deze kantoren terecht met al uw vragen over werk en inkomen. Alle adresgegevens en openingsuren vind je in deze brochure. Of zoek op onze homepagina onder contact via het postnummer.
  Contacteer ons
  De ACV-Bijblijfconsulenten geven je heel wat informatie over opleidingen en staan aan je zijde tijdens je zoektocht naar werk. Weetjes, tips, nuttige adressen,… Maak kennis met de ACV-Bijblijfconsulent in je buurt.
  Lees meer
  Proefperiode voor een jobstudent
  Je eerste kennismaking met de arbeidsmarkt verloopt vaak via een studentenjob. Hoe zit het met je contract, je loon, de 50-dagenregel, kinderbijslag en belastingen? ACV-Enter licht je rechten en plichten toe zodat je kan rekenen op 'lonend studentenwerk'.
  Lees meer
  Schoolverlaters
  Afgestudeerd of gestopt met studeren? En je gaat op zoek naar werk? Klaar om de wereld te veroveren? Als schoolverlater heb je enkele to do’s om je eerste stappen te zetten naar werk. Alle info over je inschrijving als werkzoekende en de controle op je actief zoekgedrag, maar we zetten je vooral op weg met praktische tips tijdens het solliciteren en waar je moet op letten tijdens je eerste job.
  Lees meer

  Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie.
  Lees meer

  Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

  Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

  Nationale acties in beeld...  Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....