Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Europabetoging
JUL 1

Vakantieregeling ACV-secretariaten.

Onze ACV-secretariaten in Arendonk, Hoogstraten, Laakdal en Lille zijn gesloten vanaf 6 juni tot en met zondag 4 september 2016. In deze periode kan je wel contact opnemen met onze dienstencentra in Beerse, Geel, Herentals, Mol, Turnhout of Westerlo. Gebruik ook onze witte ACV-brievenbussen en ons telefoonnummer 078.15.16.16.
Onze ACV-dienstencentra in Beerse, Geel, Herentals, Mol, Turnhout en Westerlo hebben volgende openingstijden in juli en augustus:
- een avondzitdag (tot 18u30) alleen op maandag 4 juli en 1 augustus.
- gesloten op 11, 21 en 22 juli en 15 en 18 augustus
- openingstijden: maandag van 10u-12u en van 14u-16u30, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 12u.
- op afspraak op dinsdagnamiddag vanaf 14u tot 16u30. Voor een afspraak bel je naar 078.15.16.16
Europabetoging
APR 22

ACV-Kempen altijd GESLOTEN op de derde donderdag van elke maand

Alle kantoren van ACV-Kempen zijn altijd gesloten op de derde donderdag van elke maand. Op die derde donderdag kan u ons wel telefonisch bereiken op het nummer 078.15.16.16. Voor de volgende maanden is dat dan: 19 mei '16, 16 juni '16, 21 juli '16 en 18 augustus '16.

Nieuwe openingsuren ACV-Kempen, vanaf 1 september

Vanaf 1 september passen wij onze openingsuren aan! Wat verandert er?
  • op maandag een avondzitdag vanaf 16u30 tot 18u30 (alleen voor wie vragen heeft over zin of haar job)
  • op dinsdagnamiddag zijn we in Beerse, Geel, Herentals, Mol, Turnhout en Westerlo alleen nog maar geopend op afspraak. Je kan er dan terecht met uw vragen over uw job.
  • een afspraak maak je telefonisch op het nummer 078.15.16.16
 
In deze brochure (pdf) vind je alle praktische gegevens vanaf 1 september 2015
Button contact met tekst en enveloppe

Brievenbussen ACV Kempen

Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
  • de documenten volledig in te vullen
  • de documenten te ondertekenen
  • op elk document een groene klever aan te brengen
 
In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Elke brievenbus wordt elke werkdag gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!

Nieuws en opinie

2016-07-18 Regering blijft hardnekkig inzetten op onwerkbaar werk

Regering blijft hardnekkig inzetten op onwerkbaar werk

De regering kondigde een nieuwe wet aan voor zogenaamd wendbaar en werkbaar werk (WWW). Met het accent op flexibiliteit op maat van de werkgever. Met weinig oog en dus veel schade voor leefbaar werk.De regering ‘moderniseert’ de arbeidsmarkt door  werknemers te reduceren tot hyperflexibele lagekost koopwaar.
Temperatuur-te warm om te werken

Te warm om te werken?

Het is bijna niet te geloven na de vele regen, maar het wordt deze week tropisch warm. Mag je thuisblijven van je werk als een hittegolf het land overspoelt? Nee, maar je werkgever moet wel voorzorgen nemen. Hopelijk is jouw werkgever voorbereid...
ACV 160707 Iedereen hernieuwbaar

Website: Iedereen hernieuwbaar

Surf nu mee op de hernieuwbare golf. Ga samen met je gezin of mensen in je buurt voor meer hernieuwbare energie. Ontdek wat je zelf kan doen via iedereenhernieuwbaar.be.
ACV 2016-05-20 Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk

Studentenwerk: geen uren maar dagen

Vanaf 1 januari 2017 kunnen studenten 475 uren werken, aldus een beslissing van de regering. Volgens ACV enter zal het werken in uren veel rechtsonzekerheid rond de uurroosters, kinderbijslag en belastingen met zich meebrengen naast de administratieve rompslomp.
ACV 160706 Vlaams systeem kinderbijslag

Nieuw Vlaams systeem kinderbijslag gewikt en gewogen

Het nieuwe Vlaamse systeem van kinderbijslag blijft door het hoge basisbedrag een brede toelage voor alle gezinnen. Dat is positief. Keerzijde is dat er relatief weinig middelen overblijven voor sociale toeslagen. Het budget dat gaat naar de zogenaamde ‘participatietoeslagen’ (onder meer premie als stimulans om kind naar kleuteronderwijs te sturen) kan beter worden besteed. Of de armoede in gezinnen met kinderen zal dalen door het nieuwe Vlaamse systeem van kinderbijslag – toch één van de uitgangspunten van de Vlaamse regering – wordt betwist door armoededeskundigen als professor Bea Cantillon. Het armoederisico zou net stijgen voor gezinnen met vier kinderen en eenoudergezinnen, net de twee gezinstypes waar het armoederisico het hoogst ligt. Check het bondige dossier incluis de nieuwe bedragen.
Europabetoging
Een nieuw jaarverslag van ACV-Kempen. Met een terugblik op onze vakbondswerking in 2013 en 2014. En dit werkjaar was bijzonder, in vele opzichten. We verloren Luk Hendrickx, onze kapitein. En de knoop werd doorgehakt van een provinciale vakbondsstructuur. Maar we blikken ook teurg op de socio-economische crisis met tewerkstellingsverlies en werkloosheid en enkele kerncijfers van ACV-Kempen.
Lees meer
Ria

Visie, nr 2, 23 januari 2015

Trek geen streep door de Lijn. Het ACV in de regio Geel en Westerlo voerde samen met de actiegroep "Met man en macht" op de Markt in Meerhout actie voor meer en beter openbaar vervoer in deze regio. Want sinds enkele maanden is de Lijn haar busverbindingen aan het afbouwen. Vooral inwoners in landelijke gebieden zijn hier van de dupe en raken moeilijker op het werk, de school, de werkwinkel of het ziekenhuis. En volgens de actievoerders is er ook op het platteland nood aan een goed uitgebouwd openbaar vervoer.
Button syndicaal e-dossier

Openingsuren van onze ACV-secretariaten

ACV-Kempen telt zes dienstencentra en vier ACV-secretariaten. Als lid van ACV-Kempen kan je in al deze kantoren terecht met al uw vragen over werk en inkomen. Alle adresgegevens en openingsuren vind je in deze brochure. Of zoek op onze homepagina onder contact via het postnummer.
Contacteer ons
De ACV-Bijblijfconsulenten geven je heel wat informatie over opleidingen en staan aan je zijde tijdens je zoektocht naar werk. Weetjes, tips, nuttige adressen,… Maak kennis met de ACV-Bijblijfconsulent in je buurt.
Lees meer
Proefperiode voor een jobstudent
Je eerste kennismaking met de arbeidsmarkt verloopt vaak via een studentenjob. Hoe zit het met je contract, je loon, de 50-dagenregel, kinderbijslag en belastingen? ACV-Enter licht je rechten en plichten toe zodat je kan rekenen op 'lonend studentenwerk'.
Lees meer
Schoolverlaters
Afgestudeerd of gestopt met studeren? En je gaat op zoek naar werk? Klaar om de wereld te veroveren? Als schoolverlater heb je enkele to do’s om je eerste stappen te zetten naar werk. Alle info over je inschrijving als werkzoekende en de controle op je actief zoekgedrag, maar we zetten je vooral op weg met praktische tips tijdens het solliciteren en waar je moet op letten tijdens je eerste job.
Lees meer

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie.
Lees meer

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Nationale acties in beeld...Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....