Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
SEP 8

Schrijf je in voor de manifestatie van 29 september 2016

Manifesteer mee op donderdag 29 september '16 in Brussel. WANT HET KAN ANDERS. Hier zijn onze alternatieven!
 • Koopkracht is beter voor groei dan indexsprong.
 • Leefbare jobs!
 • Goede pensioenen!
 • Rechtvaardige belastingen!
 • Goede openbare diensten!
 • Sterke sociale zekerheid!
 • Perspectief!
Doe mee en schrijf je vandaag nog in. Met de trein naar Brussel: Inschrijving 29 September 2016
Europabetoging
APR 22

ACV-Kempen altijd GESLOTEN op de derde donderdag van elke maand

Alle kantoren van ACV-Kempen zijn altijd gesloten op de derde donderdag van elke maand. Op die derde donderdag kan u ons wel telefonisch bereiken op het nummer 078.15.16.16. Voor de volgende maanden is dat dan: 19 mei '16, 16 juni '16, 21 juli '16 en 18 augustus '16.

Nieuwe openingsuren ACV-Kempen, vanaf 1 september

Vanaf 1 september passen wij onze openingsuren aan! Wat verandert er?
 • op maandag een avondzitdag vanaf 16u30 tot 18u30 (alleen voor wie vragen heeft over zin of haar job)
 • op dinsdagnamiddag zijn we in Beerse, Geel, Herentals, Mol, Turnhout en Westerlo alleen nog maar geopend op afspraak. Je kan er dan terecht met uw vragen over uw job.
 • een afspraak maak je telefonisch op het nummer 078.15.16.16
 
In deze brochure (pdf) vind je alle praktische gegevens vanaf 1 september 2015
Button contact met tekst en enveloppe

Brievenbussen ACV Kempen

Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
 • de documenten volledig in te vullen
 • de documenten te ondertekenen
 • op elk document een groene klever aan te brengen
 
In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Elke brievenbus wordt elke werkdag gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!

Nieuws en opinie

2016-09-09 Aanwervingspremie voor langdurig werkzoekenden nodig

Aanwervingspremie voor langdurig werkzoekenden nodig

Bij de start van de Vlaamse begrotingsgesprekken dringt het Vlaams ACV aan op een serieuze aanwervingspremie voor langdurig werkzoekenden. Dit is de meest efficiënte manier om deze werkzoekenden aan de slag te helpen. Een andere keuze zou slecht arbeidsmarktbeleid betekenen.
ACV 160921 Geen staking op 7 oktober

Geen algemene staking op 7 oktober

De oproep tot de massabetoging van 29 september werd nogmaals bevestigdWat de datum van 7 oktober betreft werd door het gemeenschappelijk vakbondsfront beslist de algemene staking op te schorten.
Elektromagnetische velden

Nieuwe wetgeving elektromagnetische velden

Werk je als booglasser of met zendmasten en -installaties of met scanners in magazijnen of in de buurt van een beveiligingspoortje van een winkel of als verpleegkundige bij een MRI-scanner of … dan wordt je blootgesteld aan elektromagnetische velden. Gezien de mogelijke gezondheids- en veiligheidsrisico’s werd een wetgeving uitgewerkt om werknemers te beschermen tegen deze risico’s. 
2016-09-09 Maatwerk cruciaal voor werkzoekenden

Maatwerk cruciaal voor werkzoekenden

Het ACV is absoluut voorstander van maatwerk. Want met frustraties door een te gestandaardiseerde aanpak zijn noch werkzoekenden, noch werkgevers gediend.
Europabetoging
Een nieuw jaarverslag van ACV-Kempen. Met een terugblik op onze vakbondswerking in 2013 en 2014. En dit werkjaar was bijzonder, in vele opzichten. We verloren Luk Hendrickx, onze kapitein. En de knoop werd doorgehakt van een provinciale vakbondsstructuur. Maar we blikken ook teurg op de socio-economische crisis met tewerkstellingsverlies en werkloosheid en enkele kerncijfers van ACV-Kempen.
Lees meer
Ria

Visie, nr 2, 23 januari 2015

Trek geen streep door de Lijn. Het ACV in de regio Geel en Westerlo voerde samen met de actiegroep "Met man en macht" op de Markt in Meerhout actie voor meer en beter openbaar vervoer in deze regio. Want sinds enkele maanden is de Lijn haar busverbindingen aan het afbouwen. Vooral inwoners in landelijke gebieden zijn hier van de dupe en raken moeilijker op het werk, de school, de werkwinkel of het ziekenhuis. En volgens de actievoerders is er ook op het platteland nood aan een goed uitgebouwd openbaar vervoer.
Button syndicaal e-dossier

Openingsuren van onze ACV-secretariaten

ACV-Kempen telt zes dienstencentra en vier ACV-secretariaten. Als lid van ACV-Kempen kan je in al deze kantoren terecht met al uw vragen over werk en inkomen. Alle adresgegevens en openingsuren vind je in deze brochure. Of zoek op onze homepagina onder contact via het postnummer.
Contacteer ons
De ACV-Bijblijfconsulenten geven je heel wat informatie over opleidingen en staan aan je zijde tijdens je zoektocht naar werk. Weetjes, tips, nuttige adressen,… Maak kennis met de ACV-Bijblijfconsulent in je buurt.
Lees meer
Proefperiode voor een jobstudent
Je eerste kennismaking met de arbeidsmarkt verloopt vaak via een studentenjob. Hoe zit het met je contract, je loon, de 50-dagenregel, kinderbijslag en belastingen? ACV-Enter licht je rechten en plichten toe zodat je kan rekenen op 'lonend studentenwerk'.
Lees meer
Schoolverlaters
Afgestudeerd of gestopt met studeren? En je gaat op zoek naar werk? Klaar om de wereld te veroveren? Als schoolverlater heb je enkele to do’s om je eerste stappen te zetten naar werk. Alle info over je inschrijving als werkzoekende en de controle op je actief zoekgedrag, maar we zetten je vooral op weg met praktische tips tijdens het solliciteren en waar je moet op letten tijdens je eerste job.
Lees meer

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie.
Lees meer

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Nationale acties in beeld...Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....