Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
MEI 12

Schrijf je in voor de manifestatie op 24 mei 2016

Manifesteer mee op dinsdag 24 mei '16 in Brussel. DE MAAT IS VOL
Want wij zijn de voortudrende aanvallen van de regering en de werkgevers op de centen en de rechten van de werknemers beu! 
 • Een doorsnee gezin verliest 1200 tot 1500 euro per jaar.
 • Met enkel lasten voor werknemers, zieken en uitkeringstrekkers.
 • En de lusten voor de rijken en de grote vermogens.
 • Nog meer flexibiliteit is niet meer vol te houden. Over de 38-urenweek wordt niet onderhandeld!
 • Langer, harder en moeilijker werken voor een lager loon, dat is de boodschap van deze regeringen en werkgeves. Waar blijven de beloofde jobs?
Doe mee en schrijf je vandaag nog in. Met de trein naar Brussel: Inschrijving 24 mei 2016
Europabetoging
APR 22

ACV-Kempen altijd GESLOTEN op de derde donderdag van elke maand

Alle kantoren van ACV-Kempen zijn altijd gesloten op de derde donderdag van elke maand. Op die derde donderdag kan u ons wel telefonisch bereiken op het nummer 078.15.16.16. Voor de volgende maanden is dat dan: 19 mei '16, 16 juni '16, 21 juli '16 en 18 augustus '16.

Nieuwe openingsuren ACV-Kempen, vanaf 1 september

Vanaf 1 september passen wij onze openingsuren aan! Wat verandert er?
 • op maandag een avondzitdag vanaf 16u30 tot 18u30 (alleen voor wie vragen heeft over zin of haar job)
 • op dinsdagnamiddag zijn we in Beerse, Geel, Herentals, Mol, Turnhout en Westerlo alleen nog maar geopend op afspraak. Je kan er dan terecht met uw vragen over uw job.
 • een afspraak maak je telefonisch op het nummer 078.15.16.16
 
In deze brochure (pdf) vind je alle praktische gegevens vanaf 1 september 2015
Button contact met tekst en enveloppe

Brievenbussen ACV Kempen

Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
 • de documenten volledig in te vullen
 • de documenten te ondertekenen
 • op elk document een groene klever aan te brengen
 
In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Elke brievenbus wordt elke werkdag gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!

Nieuws en opinie

ACV 160524 De maat is vol

24 mei: protest van 60.000 manifestanten

Waarom een betoging? "Omdat de maat vol is. Omdat de rekker kapot is. Omdat de regering het geld alleen haalt bij gewone mensen en niet zorgt voor eerlijke en rechtvaardige verdeling van lasten en bijdragen. De diamanttaks schittert door afwezigheid. De Hagedistaks is sneller weg dan je hem kon zien. De speculoostaks is versopt. Al wat men aan vermogenden vroeg, als tegenprestatie, is weg, onzichtbaar." Lees het vervolg van de speech van Marc Leemans... 
ACV 160520 Petitie-actie PWA wordt wijkwerking

Petitie: Van PWA naar een succesvolle Wijkwerking

De regering hervormt het PWA-systeem tot Wijkwerken. De vakbonden willen gaan voor een duurzame en kwaliteitsvolle Wijkwerking. Daarom moeten we het voorstel dat op tafel ligt verbeteren. Teken de online petitie.
ACV 160520 Petitie-actie Financiele transactie taks

Red de financiële transactietaks

De deelname aan de invoering van de financiële transactietaks maakt deel uit van het regeerakkoord Michel I. Het is een samenwerking met 10 andere Europese landen. Zo'n taks zou België jaarlijks 1,65 miljard euro opleveren. Minister van Financiën Johan van Overtveldt probeert echter met alle mogelijke middelen de invoering van deze taks in België te verijdelen.Teken de petitieom hem en de eerste minister eraan te herinneren zich aan het regeerakkoord te houden. 
ACV 2016-05-20 Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk

Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk

Studentenwerk mag niet verworden tot nog meer goedkope, superflexibele arbeid die reguliere banen verdringt. Net zomin het als oplossing mag gebruikt worden voor alsmaar oplopende studiekosten. Onderwijs moet voor iedere jongere toegankelijk zijn, zonder dat daar baantjes voor nodig zijn. Het opschroeven van de flexibele werkuren voor jobstudent is bovendien niet nodig. 65% van de studenten werkt 25 dagen of minder. Het gemiddelde aantal gewerkte dagen zijn 22 dagen als jobstudent. 
ACV 2016-05-13 Beter inzetten op automatische toekenning vaderschapsverlof

Beter inzetten op automatische toekenning vaderschapsverlof

“Politici die het echt goed menen met jonge gezinnen zetten beter in op de automatische toekenning van vaderschapsverlof van tien dagen. In plaats van knabbelen aan de 15 weken moederschapsrust waarmee België al ver onder het Europees gemiddelde van 23 weken zit.
Europabetoging
Een nieuw jaarverslag van ACV-Kempen. Met een terugblik op onze vakbondswerking in 2013 en 2014. En dit werkjaar was bijzonder, in vele opzichten. We verloren Luk Hendrickx, onze kapitein. En de knoop werd doorgehakt van een provinciale vakbondsstructuur. Maar we blikken ook teurg op de socio-economische crisis met tewerkstellingsverlies en werkloosheid en enkele kerncijfers van ACV-Kempen.
Lees meer
Ria

Visie, nr 2, 23 januari 2015

Trek geen streep door de Lijn. Het ACV in de regio Geel en Westerlo voerde samen met de actiegroep "Met man en macht" op de Markt in Meerhout actie voor meer en beter openbaar vervoer in deze regio. Want sinds enkele maanden is de Lijn haar busverbindingen aan het afbouwen. Vooral inwoners in landelijke gebieden zijn hier van de dupe en raken moeilijker op het werk, de school, de werkwinkel of het ziekenhuis. En volgens de actievoerders is er ook op het platteland nood aan een goed uitgebouwd openbaar vervoer.
Button syndicaal e-dossier

Openingsuren van onze ACV-secretariaten

ACV-Kempen telt zes dienstencentra en vier ACV-secretariaten. Als lid van ACV-Kempen kan je in al deze kantoren terecht met al uw vragen over werk en inkomen. Alle adresgegevens en openingsuren vind je in deze brochure. Of zoek op onze homepagina onder contact via het postnummer.
Contacteer ons
De ACV-Bijblijfconsulenten geven je heel wat informatie over opleidingen en staan aan je zijde tijdens je zoektocht naar werk. Weetjes, tips, nuttige adressen,… Maak kennis met de ACV-Bijblijfconsulent in je buurt.
Lees meer
Proefperiode voor een jobstudent
Je eerste kennismaking met de arbeidsmarkt verloopt vaak via een studentenjob. Hoe zit het met je contract, je loon, de 50-dagenregel, kinderbijslag en belastingen? ACV-Enter licht je rechten en plichten toe zodat je kan rekenen op 'lonend studentenwerk'.
Lees meer
Schoolverlaters
Afgestudeerd of gestopt met studeren? En je gaat op zoek naar werk? Klaar om de wereld te veroveren? Als schoolverlater heb je enkele to do’s om je eerste stappen te zetten naar werk. Alle info over je inschrijving als werkzoekende en de controle op je actief zoekgedrag, maar we zetten je vooral op weg met praktische tips tijdens het solliciteren en waar je moet op letten tijdens je eerste job.
Lees meer

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie.
Lees meer

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Nationale acties in beeld...Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....