Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
APR 22

Getuigenvorming sociale verkiezingen 2016 - met inschrijvingsformulier

Ben je getuige voor de sociale verkiezingen in uw bedrijf?
Wil je een up-date of is het de eerste keer? Schrijf je dan voor 16 april in voor onze getuigenvorming door hier te klikken.
Opgelet: voor de bijeenkomst van 3 mei '16 in Turnhout kan je niet meer inschrijven. Deze bijeenkomst is volzet.
Wat kan je verwachten:
 • we overlopen samen het praktisch verloop van de sociale verkiezingen
 • we staan stil bij de samenstelling van de kiescolleges en de stembureaus
 • we nemen samen de taak van de getuige door tijdens en na de kiesverrichtingen
 • hoe verloopt de telling en het toekennen van de mandaten
 • opmaak van het proces-verbal en de statistische steekkaart
Europabetoging
APR 22

ACV-Kempen altijd GESLOTEN op de derde donderdag van elke maand

Alle kantoren van ACV-Kempen zijn altijd gesloten op de derde donderdag van elke maand. Op die derde donderdag kan u ons wel telefonisch bereiken op het nummer 078.15.16.16. Voor de volgende maanden is dat dan: 19 mei '16, 16 juni '16, 21 juli '16 en 18 augustus '16.

Nieuwe openingsuren ACV-Kempen, vanaf 1 september

Vanaf 1 september passen wij onze openingsuren aan! Wat verandert er?
 • op maandag een avondzitdag vanaf 16u30 tot 18u30 (alleen voor wie vragen heeft over zin of haar job)
 • op dinsdagnamiddag zijn we in Beerse, Geel, Herentals, Mol, Turnhout en Westerlo alleen nog maar geopend op afspraak. Je kan er dan terecht met uw vragen over uw job.
 • een afspraak maak je telefonisch op het nummer 078.15.16.16
 
In deze brochure (pdf) vind je alle praktische gegevens vanaf 1 september 2015
Button contact met tekst en enveloppe

Brievenbussen ACV Kempen

Maak gebruik van de ACV-brievenbussen als je niet op een kantoor geraakt. Voor je wat op de bus doet, denk eraan:
 • de documenten volledig in te vullen
 • de documenten te ondertekenen
 • op elk document een groene klever aan te brengen
 
In deze lijst (pdf) vind je de ACV-brievenbussen terug. Elke brievenbus wordt elke werkdag gelicht. Geen groene klevers meer? Bestel ze online!

Nieuws en opinie

ACV 2016-04-28 Regering organiseert sociale dumping in het kwadraat

Regering organiseert sociale dumping in het kwadraat

De regering heeft beslist dat de vergoedingen die men verkrijgt voor diensten aangeboden door bedrijven zoals Uber of AirBnB tot een bepaald jaarlijks plafond worden vrijgesteld van gewone personenbelasting. En ze worden volledig vrijgesteld van sociale bijdragen. “Op het moment dat  de federale regering steunmaatregelen voor de getroffen Brusselse economie aankondigt, vernietigt ze met deze beslissing duizenden jobs in horeca en taxisector. Politiek cynisme kent blijkbaar geen grenzen”, aldus het ACV.
ACV SV 2016 Sociale verkiezingen

Verzekeraars weigeren onterecht arbeidsongevallen

Op basis van documenten van het Fonds Arbeidsongevallen (FAO) stelt het ACV vast dat het aantal arbeidsongevallen dat geweigerd wordt door verzekeraars stijgt. Een aanzienlijk deel van die weigeringen is bovendien onterecht. Zo schuiven verzekeraars de factuur door naar de ziekteverzekering, werkgevers en slachtoffers. Bovenop al het menselijk leed dat vaak gepaard gaat met een arbeidsongeval. Daarom stelt het ACV voor dat  het FAO àlle weigeringen onderzoekt.
  Trans-Atlantische handelsakkoorden Het Belgische middenveld is ver van gerustgesteld

  Trans-Atlantische handelsakkoorden: Belgisch middenveld is ongerust

  Deze week gaat in New York de 13de cyclus van start van de onderhandelingen omtrent het trans-Atlantische handelsverdrag TTIP. Recent vond een ontmoeting plaats in Hannover tussen Angela Merkel en Barak Obama om volop op deze onderhandelingen te wegen. Ze werden ontvangen door tienduizenden manifestanten. 
  De steun bij de bevolking voor TTIP gedaald is inmiddels gedaald tot onder de 20% zowel in Duitsland als in de VS. Een grote coalitie van Belgische middenveldorganisaties drukt nogmaals haar ongerustheid uit. Tot op heden werden er nog geen overtuigende antwoorden aangedragen op de vele vragen die deze akkoorden oproepen.
   ACV 160422 Standpunt Marc Leemans Visie

   Standpunt Marc Leemans: Wie zal bepalen wanneer je meer en flexibeler uren klopt?

   In het begrotingsakkoord van de federale regering werd onder meer een grotere flexibiliteit van de werkweek opgenomen. Het ACV kan enkel besluiten dat deze regering de werknemers zwaar blijft aanpakken en anderen buiten schot houdt. We kregen al de indexsprong te slikken en een tax shift vol gemiste kansen. En naast de aangekondigde ingrepen in onze werkweek wil de regering ook wie ziek is strenger aanpakken.  Dat terwijl de vermogenden, de bedrijven en de fiscale criminaliteit en ontwijking buiten schot blijven. Zeer onrechtvaardig.
    ACV 160420 Manif de rek is eruit banner

    Manifestatie: de rek is er uit

    Op 13 april voerde het ACV op het Albertinaplein een eerste blitsactie voor het behoud van de 38 urenweek. Het ACV wil de druk voor het behoud van de 38 urenweek en voor werkbaar werk nog verder opvoeren. Daarom organiseert het ACV  een betoging op 20 april in Brussel.Op 20 april was al een betoging voorzien rond jongeren en werk. Deze actie wordt na de recente regeringsbeslissingen, uitgebreid met de strijd voor het behoud van de 38-uren week en voor echt werkbaar werk voor jong en oud, in de openbare en de privésector.
    Europabetoging
    Een nieuw jaarverslag van ACV-Kempen. Met een terugblik op onze vakbondswerking in 2013 en 2014. En dit werkjaar was bijzonder, in vele opzichten. We verloren Luk Hendrickx, onze kapitein. En de knoop werd doorgehakt van een provinciale vakbondsstructuur. Maar we blikken ook teurg op de socio-economische crisis met tewerkstellingsverlies en werkloosheid en enkele kerncijfers van ACV-Kempen.
    Lees meer
    Ria

    Visie, nr 2, 23 januari 2015

    Trek geen streep door de Lijn. Het ACV in de regio Geel en Westerlo voerde samen met de actiegroep "Met man en macht" op de Markt in Meerhout actie voor meer en beter openbaar vervoer in deze regio. Want sinds enkele maanden is de Lijn haar busverbindingen aan het afbouwen. Vooral inwoners in landelijke gebieden zijn hier van de dupe en raken moeilijker op het werk, de school, de werkwinkel of het ziekenhuis. En volgens de actievoerders is er ook op het platteland nood aan een goed uitgebouwd openbaar vervoer.
    Button syndicaal e-dossier

    Openingsuren van onze ACV-secretariaten

    ACV-Kempen telt zes dienstencentra en vier ACV-secretariaten. Als lid van ACV-Kempen kan je in al deze kantoren terecht met al uw vragen over werk en inkomen. Alle adresgegevens en openingsuren vind je in deze brochure. Of zoek op onze homepagina onder contact via het postnummer.
    Contacteer ons
    De ACV-Bijblijfconsulenten geven je heel wat informatie over opleidingen en staan aan je zijde tijdens je zoektocht naar werk. Weetjes, tips, nuttige adressen,… Maak kennis met de ACV-Bijblijfconsulent in je buurt.
    Lees meer
    Proefperiode voor een jobstudent
    Je eerste kennismaking met de arbeidsmarkt verloopt vaak via een studentenjob. Hoe zit het met je contract, je loon, de 50-dagenregel, kinderbijslag en belastingen? ACV-Enter licht je rechten en plichten toe zodat je kan rekenen op 'lonend studentenwerk'.
    Lees meer
    Schoolverlaters
    Afgestudeerd of gestopt met studeren? En je gaat op zoek naar werk? Klaar om de wereld te veroveren? Als schoolverlater heb je enkele to do’s om je eerste stappen te zetten naar werk. Alle info over je inschrijving als werkzoekende en de controle op je actief zoekgedrag, maar we zetten je vooral op weg met praktische tips tijdens het solliciteren en waar je moet op letten tijdens je eerste job.
    Lees meer

    Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie.
    Lees meer

    Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

    Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

    Nationale acties in beeld...    Bekijk de fotoreportages en check onze facebookpagina voor nog meer foto's, video's....